خداداد عزیزی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
شانس علی خیلی کم است، چون او آدم خیلی سالمی است که اهل زدوبند و رابطه و خیلی چیزهای دیگری نیست که در فوتبال ما مرسوم است. من به علی گفتم اگر می‌خواهی رئیس فدراسیون شوی باید لابی کنی، باید بروی و با روسای هیات‌ها صحبت کنی.
  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۱ - ۰۳:۴۷
  • 00
خداداد عزیزی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
کریمی شانس کمی دارد چون سالم است و اهل لابی نیست/ ۹۰ درصد مجمع غیرفوتبالی است و با لابی رای می‌دهند
کریمی شانس کمی دارد چون سالم است و اهل لابی نیست/ ۹۰ درصد مجمع غیرفوتبالی است و با لابی رای می‌دهند
محمدرضا حاجی‌عبدالرزاقخبرنگار

به گزارش «فرهیختگان»، اسامی کاندیداهای نهایی برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال یکشنبه‌شب اعلام شد و برخلاف آنچه گفته شده بود، در این لیست اسامی نفراتی مانند علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا نیز دیده می‌شود و این درحالی است که حیدر بهاروند و فریدون اصفهانیان رد صلاحیت شدند تا بعد از مدت‌ها دیگر جایی در فدراسیون فوتبال نداشته باشند. درخصوص مسائل مرتبط با اتفاقات روز فوتبال ایران ازجمله انتخابات فدراسیون با یکی از چهره‌های سرشناس فوتبال ایران صحبت کرده و نظراتش را جویا شدیم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با خداداد عزیزی را در ادامه می‌خوانید.

محمدرضا احمدی در برنامه تلویزیونی اعلام کرد علی انصاریان برای حضور در این برنامه که به‌مناسبت دربی با حضور شما، رضا شاهرودی، سیروس دین‌محمدی و فیروز کریمی برگزار شد دعوت شده بود و چه‌بسا اگر انصاریان به این برنامه می‌آمد، اکنون در بین ما بود.

راستش درمورد قضایای دوستانم یعنی آقای میناوند و انصاریان دوست ندارم صحبت کنم. درخصوص صحبت‌های محمدرضا احمدی هم اگر این حرف‌ها را زده، از خود او سوال کنید، من درجریان نیستم، اما باز هم تاکید می‌کنم نمی‌خواهم درمورد این دو عزیز صحبت کنم.

اسامی نهایی کاندیداهای ریاست و هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال اعلام شد و برخلاف آنچه که گفته بودند مهدوی‌کیا رد صلاحیت شده و حتی احتمال رد صلاحیت علی کریمی را هم داده بودند، اما این اتفاق نیفتاد و آنها در لیست نهایی حضور دارند.

من قبلا درمورد انتخابات صحبت‌های لازم را کرده بودم و نظراتم را گفته بودم، اما چرا باید علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا رد صلاحیت شوند؛ به چه دلیلی باید این اتفاق می‌افتاد؟ ما درباره فوتبال صحبت می‌کنیم. مگر از کریمی و مهدوی‌کیا فوتبالی‌تر داریم‌؟ ما ۴ عکس در دیوار افتخارات فوتبال ایران در کنفدراسیون فوتبال آسیا داریم که 2 تا از آنها متعلق به این ۲ نفر است. چهار بازیکن سال آسیا داشته‌ایم که دوتای آنها این دو نفر هستند؛ یعنی چه که این دو نفر تایید صلاحیت شده‌اند! مگر قرار بود ردصلاحیت بشوند؟

در هرصورت شایعات در این مدت مبنی‌بر همین بود که مهدوی‌کیا به‌طور قطع و علی کریمی احتمالا رد صلاحیت خواهند شد.

به‌نظر من اینکه می‌گویید این دو نفر تایید صلاحیت شده‌اند یک مقدار شکل مطرح شدنش غلط است. اگر قرار است کسی رد صلاحیت شود، احتمالا که نه ۱۰۰ درصد نباید آنها علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا باشند، چون فوتبال برای امثال علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا است. هم فیفا هم دنیا و هم کنفدراسیون فوتبال آسیا و هرجایی که شما درباره فوتبال ایران صحبت کنید، فوتبال ما را با امثال اسم‌هایی مثل علی کریمی، مهدی مهدوی‌کیا، علی دایی، کریم باقری و برخی اسامی شناخته‌شده می‌شناسند؛ یعنی یک تعداد خاص که شناخته‌شده‌تر هستند. فوتبال برای اینهاست و اگر این نفرات رد صلاحیت می‌شدند خنده‌دار بود.

نکته اینجاست که در ۱۲ سال اخیر یعنی بعد از دوران کفاشیان فضا به‌گونه‌ای شد که با این صحبت‌های شما کمی تناقض دارد؛ یعنی در این مدت فوتبال دست فوتبالی‌ها نبود و انگار دست یک‌سری افراد خاص بود و خودشان فوتبال را می‌چرخاندند‌.

متاسفانه فوتبال دست این افراد بود که فوتبال ما به این روز افتاده است. دست این افراد بود که ویلموتس می‌آید و قرارداد می‌بندد و بعد می‌رود و ۶ میلیون یورو خسارت می‌خواهد و این مبلغ را می‌گیرد. دست این افراد بود که روزگار فوتبال ما این‌طور است و امروز هم فوتبال تعطیل شده. دست این افراد بود که سالیان سال است در جام ملت‌ها به جمع چهار تیم هم نمی‌رسیم و حذف می‌شویم و خیلی چیزهای دیگر‌. آنها خودشان اساسنامه را طوری تنظیم کرده بودند که اهالی فوتبال پایشان به آن منطقه نرسد، چون می‌دانستند و می‌دانند اگر فوتبالی‌ها بخواهند به چرخه فوتبال کشور پایشان باز شود آنها دیگر نمی‌توانند هر کاری که دل‌شان بخواهد انجام بدهند، بنابراین طبیعتا یک‌طوری رفتار می‌کردند و می‌کنند که فوتبالی‌ها نباشند و این یک امر طبیعی است.

یعنی اعتقاد دارید در این مدت فوتبال به‌صورت سیاسی و توسط افراد سیاسی اداره شد؟

فوتبال ما خیلی وقت است سیاسی شده و این را همه می‌دانند و این یک موضوع عجیب و غریب نیست. فوتبالی که هزینه‌هایش را دولت می‌دهد، فوتبالی که از ۱۶ تیم لیگ برتر ۱۲ تیم آن دولتی هستند و هزینه‌های آن را وزارت صنایع، وزارت ورزش و وزارت نفت می‌دهد، طبیعتا این فوتبال فوتبال دولتی است و جایی هم که پای دولت وسط باشد و فوتبالش دولتی باشد، طبیعتا سیاسی هم هست و براساس رابطه و زدوبند اداره می‌شود. این چیز جدیدی نیست و از اول هم همین‌طور بوده و سالیان سال به همین شکل اداره شده است. شما فکر کنید اگر فوتبال ما سیاسی شده چیز جدیدی است؟ خیر این‌طور نیست. فوتبال ما سیاسی بوده و همین الانش هم سیاسی است.

با این وضعیت چقدر برای علی کریمی شانس قائل هستید. در بین کاندیداهای ریاست فقط بهاروند ردصلاحیت شده و افرادی مثل کیومرث هاشمی، مصطفی آجرلو و عزیزی‌خادم همچنان در بین گزینه‌ها حضور دارند. کریمی هم ظاهرا شایعه انصرافش را رد کرده است.

روز اولی هم که علی کریمی بحث کاندیداتوری‌اش برای ریاست فدراسیون فوتبال مطرح بود و همان روزی که این تصمیم گرفته و این خبر رسانه‌ای شد، من با علی صحبت کردم. در هر صورت انتخاب رئیس فدراسیون انتخاب رئیس‌جمهور نیست که عامه مردم بخواهند رای بدهند که اگر این بحث بود علی کریمی مثل آب خوردن رای می‌آورد، اما الان یک تعداد خاص در مجمع فدراسیون فوتبال رای می‌دهند، اگر حدود صد نفر را در مجمع درنظر بگیریم، از این تعداد شاید ۱۰ درصد فوتبالی باشند و ۹۰ درصد غیرفوتبالی به‌شمار می‌روند. آن ۱۰ درصد هم شامل کاپیتان تیم‌های ملی یا مربی تیم ملی هستند و ۳۰ درصد را رئیس هیات‌ها که هیچ‌کدام فوتبالی نیستند تشکیل می‌دهند و طبیعتا از خدایشان هم هست که علی کریمی انتخاب نشود. در این بین یک‌سری مدیران باشگاه‌ها هستند که بیشتر آنها را دولت منصوب می‌کند و این هم یک امر طبیعی هست که درصد بالای آنها و چه‌بسا همه‌شان غیرفوتبالی باشند.

در گفت‌وگو با علی کریمی چه صحبت‌هایی را مطرح کردید؟

همان روز اول به او گفتم اینجا فوتبال است و مجمع فدراسیون فوتبال هم مجمعی به‌شمار می‌رود که درون آن همه‌اش لابی و لابی‌بازی است. در سالیان گذشته همین بوده و خواهد بود و تو هم اهل لابی نیستی، اما تصمیمش را گرفته بود. با این‌حال به‌نظر من با این وضعیت شانس علی خیلی کم است، چون من مطمئنم حتی همین اهالی فوتبال و همین فوتبالی‌های خودمان هم بعضی‌هایشان حاضر نیستند به علی رای بدهند، چون آنها هم تحت‌تاثیر مدیران و روسای خود هستند و نگاه می‌کنند ببینند که آقای رئیس چه می‌گوید. بنابراین شانس علی خیلی کم است، چون او آدم خیلی سالمی است که اهل زدوبند و رابطه و خیلی چیزهای دیگری نیست که در فوتبال ما مرسوم است. من به علی گفتم اگر می‌خواهی رئیس فدراسیون شوی باید لابی کنی، باید بروی و با روسای هیات‌ها صحبت کنی یا نماینده‌هایت این کارها را انجام دهند. در هرصورت ۳۳ نفر را روسای هیات‌های فوتبال تشکیل می‌دهند و طبیعتا از قبل افراد دیگر هم به سراغ اینها می‌روند و با آنها می‌بندند. اوضاع عجیب‌وغریب است و به همین دلیل به‌نظر من علی شانس کمی دارد.

کفاشیان گفته بود هر موقع علی کریمی موفقیت‌های ما را به‌دست آورد و نتایج ما را گرفت، آن زمان می‌تواند درباره عملکرد دوران ما صحبت کند.

مگر کفاشیان به جام‌جهانی صعود کرده؟ یعنی گل صعود را کفاشیان زده؟ اینها از بدبختی فوتبال ماست که طرف دوومیدانی‌کار بوده، اما می‌شود رئیس فدراسیون فوتبال. باید ببینیم چه کسی پشت اوست و آشنا‌هایش چه کسانی هستند. متاسفانه این‌جور مسائل در فوتبال ما هست و آنقدر فوتبال بدبخت است که اینجور افراد درباره علی کریمی نظر می‌دهند. نمی‌دانم افتخارات آنها چه بوده است. حرف خنده‌داری است و البته کفاشیان هم مسئول خنده بود.

حیدر بهاروند سرپرست فدراسیون فوتبال هم که تایید صلاحیت نشد.

کاری به این مسائل ندارم، اما از مصیبت‌های ما است که فوتبال دست این افراد افتاده. حالا الحمدلله بساط آن گروه برچیده شده و باید ببینیم گروه بعدی چه گروهی است.

* نویسنده: محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰